מתוך ראיון ב"דה מרקר" בנושאי מיסוי פרישה ופנסיה :

יעוץ מס לפורשים מעבודה, מחייב פרספקטיבה רחבה בהרבה מאשר ייעוץ מס ופיננסי

רגיל. הפורש ניצב בפני פרק חדש ולא מוכר המחייב אותו לשורה של החלטות שילוו אותו הלאה במהלך חייו כפורש וכפנסיונר.

ראובן תמרי, בעל תואר ראשון בכלכלה מטעם האוניברסיטה העברית ירושלים והשכלה משלימה בחשבונאות וייעוץ מס (המכללה למינהל בתל אביב). הוא עבד במשך השנים בתפקידי חשבות כוח אדם וכספים בחברות גדולות, ובמקביל עסק בייעוץ מס פרטני. לקראת יציאתו לפנסיה לפני כמה שנים, החליט תמרי למנף את הידע והניסיון המקצועי שרכש ולהתרכז בתחום הייעוץ לפרישה.

מהי החשיבות של תכנון מס נכון במיוחד בגיל פרישה?


ראובן תמרי
ראובן תמרישירה תמרי

"בתהליך הפרישה וקבלת המענקים הקשורים לכך, נזקק הפורש לייעוץ מלווה בכדי למזער את המיסוי המוטל באופן מיידי. חוקי המס הנכנסים לתוקף בגיל הפרישה (62 לנשים, 67 לגברים) מקנים אף הם הטבות מס משמעותיות שחשוב לטפל בהן כדי לקבלן.

"סעיף 9 א' לדוגמא, מעמיד את האפשרות, במסגרת הליך "קיבוע זכויות" (ט 161 ד'), לנווט את הטבות המס לכמה מסלולים: ניתן לנצל את ההטבות לפדיון והיוון קופות גמל קיצבתיות או לקבלת הנחות במס השוטף שמוטל על הפנסיות. ניתן גם לבקש שילוב בין המסלולים על פי צורכי הפורש.

"יש צורך בבדיקה של כל התוכניות המשפחתיות של ביטוחי המנהלים לסוגיהם, של קופות הגמל ושל כל החסכונות המשפחתיים שנצברו לתקופת הפרישה למצות כאמור את מלוא הפטורים ממס ובכך להעמיד לרשות הפורש כספים משוחררים לצרכיו החשובים בתקופת הפרישה. במגרת זאת אני בוחן גם את הכדאיות של ניצול תיקון 190!  אשר מקנה הטבת מס משמעותית במיסוי ריווחי ההון שיושקעו במסגרת המוצעת בחוק".

מהו תהליך העבודה שלך עם הפורשים ומהם יתרונך הייחודיים?

"הפגישה נערכת בביתי באווירה משפחתית ונעימה. אני מבין לעומק את מצבו המיוחד של הפורש והפנסיונר מאחר ומעבר לניסיוני המקצועי, עברתי בעצמי את כל תהליכי הפרישה המורכבים. אני סוקר יחד עם הלקוח את כל תוכניות החיסכון, הפנסיה וביטוחי המנהלים שלו, ובמידת הצורך אנו יוצרים קשר עם קופות הגמל והפנסיה ומבררים את התמונה על כל צדדיה".

תוכל בבקשה לתת דוגמה ממקרה שפגשת במהלך הייעוץ?

"פנה אלי פנסיונר בן 80+ אשר במהלך חייו הצליח לצבור בביטוח המנהלים שלו סכום נאה שיצר לו זכות לקבל נכון להיום, על פי מקדם הגיל שלו , סכום קצבתי של מעל עשרים אלף.  הוא לא הפעיל את הקצבה וכששאלתי מדוע, השיב לי כי אביו חי עד גיל 96 והוא מתכונן אף לעבור גיל זה, סוכן הביטוח ייעץ לו שכדאי להשאיר את הכסף שבינתיים צובר רווחים.

"בחשבון אריתמטי פשוט, הצגתי בפניו את ההפסד השנתי שלו מכך שאינו מקבל קיצבה : כ- 240 אלף ! ולכן, הכדאיות בהשארת הכספים הצבורים בתוכנית היא מפוקפקת.

המסקנה ממקרה זה וממקרים נוספים בהם טיפלתי היא  שחברת הביטוח והחוסך נמצאים במקרים רבים במצב של ניגוד אינטרסים מובהק.  החברות מעדיפות להמשיך להחזיק את הכספים אצלן ולצבור את עמלות הניהול הגבוהות (שאותם אגב,ממעטים החוסכים לבדוק)".

"כיועץ עצמאי לחלוטין, אין לי כל קשר עם שום גורמים אינטרסנטים. בהכירי את התחום אני מזדהה עם מצבו של הפנסיונר ורואה בעיסוקי סוג של שליחות שמיטיבה במידת האפשר את מצבו של הפנסיונר היחיד שעומד לבדו מול התאגידים הפרטיים עם המערכות והתקנות המורכבות שלהם, שהוא אינו מתמצא בהם".

האם צברת ניסיון גם בתחומי מיסוי נוספים מלבד תחום הפרישה?

"בהחלט. אני עוסק גם בייעוץ מס מקיף במסגרתו ברצוני לציין את התחום של 'גילוי מרצון' . לקוחות שפנו אלי צברו במהלך חייהם כספים שלא הצהירו עליהם (חשבונות ניירות ערך בחו"ל וכיו"ב).אני עוקב אחר שינויי המדיניות של נציבות מ.ה. וברגע שנוצרת אפשרות לפתיחת הליך של גילוי מרצון אנונימי אני מנצל אותה לטובת לקוחותיי. במסגרת הליך מורכב ואנונימי הגעתי עם כמה לקוחות להסכמי כופר לשביעות רצונם המלאה".

ראובן תמרי – כלכלן ויועץ מס מוסמך
כתובת: בני ברית 11, הוד השרון
טלפון:  050-7700794
אימייל
אתר אינטרנט
עמוד פייסבוק

חוות דעת גוגל ביזנס

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.